“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Učenici Poštanske poručili da neće pijance i pedofile za profesore pa ih zaključali u školu

Posted by on pro. 21st, 2016 and filed under OSTALO, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

“DOSTA nam je nekvalificiranih profesora i miješanja politike u školstvo. Profesori se opijaju pod odmorom, dolaze pijani na sat. Naša razrednica je otišla a primljen je osobni prijatelj ravnatelja. Imamo profesore pedofile”, kazao je jedan od organizatora prosvjeda.

“Želimo priliku da u školi nešto i naučimo. Želimo priliku da se upišemo na dobar fakultet i da nađemo dobar posao. S ovakvim profesorima i ovakvim ravnateljima to ne možemo. Želimo demokratitzaciju škosltva, želimo da se učenike pita o profesroima koji će njima predavati”, poručuju.

Indexov reporter javlja kako je oko 300injak učenika zaključano u školi! Dio učenika je vani. One koji su prosvjedovali ne puštaju u školu. Zamolili su da ih puste da se ugriju ali vrata škole su im zaključana.

Zbog ozbiljnih optužbi Index pokušava stupiti u kontakt s ravnateljem škole koji nam je odgovorio dopisom.

> Donosimo odgovor ravnatelja na tvrdnje učenika da su profesori pijanci i pedofili

A osvrnuo se i na zaključavanje škole: “Poštovani, škola je bila otključana cijelo vrijeme prosvjeda kako na prednjem ulazu tako i na igralištu škole koje je 50-tak metara od glavnog ulaza.
S poštovanjem,
ravnatelj PTŠ
Sviben”

Povod prosvjedu bio je natječaj u njihovojškoli za koji smatraju da nije bio valjan. Njihove profesorice Tjelesne i zdravstvene kulture su otpuštene jer navodno nisu kvalificirane za radno mjesto iako su taj posao radile godinama, a drugi su zaposleni na njihovo mjesto.

“U školstvu je sve više korupcije i nepotizma. Preko veza se zapošljava nekvalificirane profesore, a da bi se za njih napravilo mjesta otpuštaju se oni koji su svoju sposobnost već dokazali u radu s učenicima. Visoku cijenu takvih neodgovornih poteza plaćamo mi učenici koji smo svakodnevno žrtve nerada jer nam pojedini profesori, umjesto da provode nastavni plan i program, na satovima ispiru mozak pričajući o politici i otvoreno lobirajući za HDZ. Ne čudi stoga što učenici na ispitima postižu zabrinjavajuće loše rezultate. No, naša je škola tek jedna u trulom nizu zagrebačkih škola u kojima se sustavno provode namješteni i netransparentni natječaji preko kojih se zapošljavaju profesori koji ne žele i ne znaju obavljati posao za koji su plaćeni. Nezdravo miješanja politike u obrazovanje i školstvo mora pod hitno prestati”, kazali su za Index učenici 3.a1 razreda koji su organizirali  prosvjed učenika srednjih škola, prvi ovog tipa u novijoj hrvatskoj povijesti, no sudeći po razlozima, ne i posljednji.

“Pozivamo vas na prosvjed u organizaciji učenika Poštanske i telekomunikacijske škole protiv korupcije, nepotizma i nerada u školstvu koji će se održati 21.12 u 12.15 ispred Poštanske i telekomunikacijske škole. Molimo kolege iz drugih škola i studente da svojim dolaskom daju podršku ovom prosvjedu. Također molimo roditelje i sve one kojima je stalo do obrazovanja njihove djece da podrže prvi prosvjed učenika srednjih škola u novijoj povijesti.”, objavili su učenici u pozivu na prosvjed.

UŽIVO – Prosvjed učenika protiv korupcije u Prometnoj śkoli

Posted by Index Vijesti on 21. prosinca 2016

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH