“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

UEFA Hrvatskoj šalje suca koji je sudio kad je bio prekid u Milanu

Posted by on lip. 20th, 2016 and filed under SPORT, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

61242181-bjorn-kuipers-hrvatska-nogometna-reprezentacija-italija-reprezentacijaUtakmicu posljednjeg kola D skupine Europskog prvenstva u Francuskoj između Hrvatske i Španjolske sudit će nizozemski sudac Bjorn Kuipers (43).

Najbolji nizozemski sudac nam je sudio utakmicu protiv Italije (1:1) u studenom 2014. na San Siru koja je dva puta prekinuta zbog divljanja hrvatskih huligana.

UEFA je nakon izgreda naših navijača kaznila Hrvatski nogometni savez sa 80.000 eura i zatvaranjem jedne tribine na maksimirskom stadionu u utakmici protiv Norveške u ožuku 2015.

Sudio nam je i na posljednjem EP-u Poljskoj i Ukrajini prije četiri godine u pobjedi protiv Irske 3:1, te u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine u gostujućoj pobjedi protiv Latvije 3:0. Zanimljivo, sudio je i hrvatskoj U-21 reprezentaciji u kvalifikacijama za EP 2008. na gostovanju u Grčkoj koju je naša vrsta dobila 4:3.

Prije deset godina sudio je i Varteksu u 1. kolu kvalifikacija za plasman u Kup Uefa protiv albanske Tirane. Kuipers je sudio u Varaždinu, a susret je završio 1:1. U uzvratu je Tirana slavila 2:0.

Nizozemac je jedan od najuglednijih europskih sudaca. Sudio je finale Lige prvaka 2014. godine između Real Madrida i Atletico Madrida, finale Kupa konfederacija između Španjolske i Brazila godinu dana ranije, te finale Europske lige 2013. između Chelseaja i Benfice (2:1), te finale europskog Superkupa između Barcelone i Porta (2:0).

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH