“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

UEFA-ina kazna Hrvatskoj: Posljednja opomena pred katastrofu

Posted by on lip. 20th, 2016 and filed under SPORT, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

60989040-hrvatska-uefa djurok.comNa ovom Euru pune ruke posla imaju UEFA-in Disciplinska komisija. Prvo su Rusima odrezali kaznu kakva se ne pamti, uvjetno izbacivanje s Eura, a nakon toga je otvoreno još nekoliko disciplinskih postupaka.

Nažalost, jedan od njih vodi se i protiv Hrvatske, a presude će biti poznata tijekom današnjeg dana. Hrvatski nogometni savez tereti se zbog bacanja pirotehničkih sredstava i drugih predmeta u teren, nemira u gledalištu, ali i rasističkog ponašanja. Dakle, nisu samo baklje problem, iako su svakako najveći, već i neprimjerena skandiranja poput ‘Za dom spremni’.

Samo dan nakon sramote u Saint-Etienneu, pokrenuti su postupci i protiv Mađarske, Belgije i Portugala zbog navijačkih nereda.

UEFA je pokrenula postupak protiv Mađarske zbog paljenja baklji, bacanja predmeta i tučnjave među navijačima tijekom utakmice protiv Islanda u Marseilleu. Mađarski navijači sukobili su se s policijom, a u izvještajima se navodi i kako je jedan od islandskih igrača pogođen predmetom bačenim s tribine kada je proslavljao vodeći pogodak svoje reprezentacije.

Mađari će svoju kaznu dobiti dan nakon Hrvatske koja neće biti izbačena s Eura, ali bi mogla proći kao i Rusija, s uvjetnom kaznom izbacivanja s natjecanja. To bi značilo da ako se ponovi sličan incident, kao onaj s bakljama u petak, Hrvatska bi mogla zaista biti diskvalificirana.

”Bojimo se sankcije, vjerujemo da će biti u granicama novčane kazne i neke opomene, ali to je doista veliko upozorenje za sve što će se dalje događati”, rekao je u subotu Damir Vrbanović u Dnevniku Nove TV.

Podsjetimo, zbog povika ‘Za dom spremni’ protiv Izraela i Mađarske kaznila s dvije utakmice bez navijača u kvalifikacijama za SP 2018. i rekordnom novčanom kaznom od 150.000 švicarskih franaka (135.000 eura).

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH