“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Upaljene baklje i intervencija policije zasjenile važnu pobjedu NK “Graničar-a”

Posted by on svi. 28th, 2017 and filed under SPORT, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Jučer, 27. svibnja, oko 18.20 sati u Podravskim Sesvetama na nogometnom igralištu, tijekom održavanja nogometne utakmice između NK „Graničar“ Đurđevac i NK „Slatina“, dvojica alkoholiziranih navijača (1,27 i 0,60 promila) zapalili su po jedno pirotehničko sredstvo – baklju, s kojom su mahali i bacili je na tlo. Protiv njih će biti podnesen optužni prijedlog.

 Naočigled mirna utakmica, gdje su poveli gosti nakon udarca s oko 25 metara i vratar domaćih, nije uspio loptu skrenuti u korner. U prvom poluvremenu, u sudačkoj nadoknadi, bolje rečeno u zadnjim sekundama, domaći igrač Josip Piragić, primio je loptu na rubu 16-terca, prevario dva igrača i uputio šut prema golu, te kroz “šumu” nogu uspio dati gol za izjednačenje. Lopta na centar i sudac svira kraj prvog poluvremena i igrači odlaze u svlaćionice. Onda je uslijedilo ono što je gore opisano. Upaljene dvije baklje, koje nisu baćene u teren, već na zemlju pored ograde, izazvale su interveniranje policije i privođenje nekoliko navijača NK “Graničar-a”. Ne baš pred puno gledatelja, upaljene baklje nisu ugrožavale nikoga, već bio dekor izjednačenja. Mada je zakon jasan i ne dozvoljava ovakav način na sportskim terenima, izazvalo je negodovanje onog mirnijeg djela publike, koju su bili začuđeni reakcijom policije.

Važna utakmica za NK “Graničar” u drugom poluvremenu s puno više želje za pobjedom i još dva gola, bodovi za opstanak u ligi i krajni rezultat 3 : 1. Utakmica mirna i korektna, za suca čak i lagana za suđenje. Bodovi su tu, a ovu nemilu situaciju što prije zaboraviti.

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH