“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Upoznajte Lovru, 6-godišnjaka kojeg je Grabar Kitarović citirala u UN-u!

Posted by on ruj. 23rd, 2016 and filed under OSTALO, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lovro Kumer - djurok.com

Lovro želi da se njegova poruka i ostavari, a predsjednici je uputio i novu želju!

 „Želimo budućnost u kojoj svi rade, sretno žive i vole se.“

Te je riječi u Knjigu ideja nedavno upisao šestogodišnji Lovro, kada je s brojnom drugom djecom posjetio Ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović uoči početka nove školske godine. Iste te riječi predsjednica je potom izgovorila pri općoj raspravi 71. Zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda, tijekom svojega govora na temu: „Ciljevi održiva razvoja: Opći poticaj za preobrazbu svijeta“.


 

>>> Citirala 6-godišnjaka i pogodila u srž: Pročitajte govor hrvatske predsjednice u UN-u!


 

Lovro Kumer šestogodišnji je dječak iz malog podravskog mjesta Ždala. Kad odraste želi postati nogometaš i zato često igra nogomet sa svojim prijateljima u vrtiću. Sretan je kad s tatom ide u ribolov i kad mama dođe s posla. Prepun je iskrenih dječjih želja među kojima ima i jednu najveću: da su svi sretni, vole se i rade…Upravo je te njegove želje predsjednica podijelila tijekom svojega govora u UN-u, iznenadivši pritom pomalo i Lovru i njegove roditelje. Znali su, naime, da će predsjednica njegove riječi citirati u nekom svojem govoru jer ih je o tome i obavijestila, no nisu znali da će to biti tako značajan govor.

Lovro je nakon predsjedničina govora postao prava zvijezda u svojem vrtiću, a roditelji su posebno ponosni. Takve poruke, kažu roditelji za HRT, Lovro često govori i kod kuće. “Voli Hrvatsku jako i zna da treba raditi da bi imali”, otkrila je Lovrina majka Melita.

Dodaju da Lovro želi da se njegova poruka i ostavari, a predsjednici dodaje i novu želju:

“Želim poručiti predsjednici da se pridržavaju svih pravila kao što i mi pridržavamo u vrtiću.”

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH