“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Uređenje jezera Separacija

Posted by on pro. 22nd, 2016 and filed under UDRUGE, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Udruga SKUP Đurđevac i ŠRK Peski Đurđevac provode projekt revitalizacije jezera Separacija. Projekt obuhvaća uređenje djela obale jezera koji je trenutno zarastao u korov kako bi se dobio adekvatan prostor za održavanje ribolovnih natjecanja i ostalih sportskih te društvenih aktivnosti koje potiču ljude na boravak u prirodi.

Uz minimalne intervencije u prostoru, a uz maksimalno očuvanje postojećeg biljnog fonda želi se stvoriti mjesto korisno za zajednicu. U planu je i uređenje pristupnog puta, postavljanje edukativnih panoa s tematikom biljnog i životinjskog svijeta, solarne opreme za rasvjetu, izrada i postavljanje stolova s klupama i koševa za smeće.

Naglašavajući izrazito pozitivan stav prema prirodi i njezinom očuvanju nastoji se stvoriti programski sadržaj na jezeru Separacija koji će biti dio gradskih potreba kao što su rekreacija, sport i ekologija. Ideju su uz jednu naftnu kompaniju, podržali Grad Đurđevac i Davor Marendić.

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH