“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

VANDALIZAM BEZ PRESEDANA

Posted by on pro. 9th, 2017 and filed under Crna kronika, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Vrijeme je Došašća i isčekivanja sretnog događaja rođenja Spasiteljeva. Umjesto da jutros objavimo pozivnicu za izložbu Božićnih jaslica koju pripremamo 16. prosinca 2017., primorani smo staviti prije toga objavu o nezabilježenom vandalizmu.
Vođeni tko zna kakvim motivima-zavišću, jalom, ljutnjom na tko zna koga, nekulturom, neodgojem ili svim tim zajedno, nepoznati vandali oskrnavili su umjetničko djelo “Pisanice od srca” koju je naša udruga pribavila i njeni članovi oslikali i 2016. u sklopu manifestacije “Peščani svojemu Gradu” darovali našemu gradu Đurđevcu i Peskima i koja je krasila prostor ispred Doma “Mladen Markač”.
Nekima očito ništa nije sveto, ne poštuju ni običaje, ni tradiciju, ni umjetnost, ni nečiji uloženi trud i vrijeme kako bi naš Grad i svi njegovi prostori bili ljepši i ugodniji za život.
Pozivamo sve koji imaju višak energije da se angažiraju na projektima za dobrobit i boljitak zajednice u kojoj žive, a ne uništavanju tuđeg truda i rada. Ako pak to ne žele, neka bar ne diraju ono što su drugi izradili ili izgradili.
Unaprijed HVALA na tome.

AUTOR: PESKI ART ĐURĐEVAC

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH