“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

VELJKO MARIĆ zbog obiteljskog nasilja ponovno završio u zatvoru

Posted by on ruj. 20th, 2016 and filed under Crna kronika, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Veljko Marić - djurok.com

Nacional ekskluzivno otkriva da je hrvatski branitelj Veljko Marić, koji je od travnja ove godine zbog zdravstvenih razloga privremeno bio pušten iz zatvora gdje je služio kaznu zbog ubojstva civila, prije nekoliko dana pretukao suprugu i opet je zatvoren

Veljko Marić, hrvatski branitelj koji je u Srbiji osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva civila tijekom Domovinskog rata, a privremeno se nalazio na slobodi zbog zdravstvenih razloga, ponovno je završio u zatvoru i to zbog obiteljskog nasilja. Kako Nacional doznaje od izvora iz braniteljskih krugova, Veljko Marić pretukao je svoju suprugu Marijanu Marić prije desetak dana. Budući da se od travnja ove godine nalazio na privremenoj slobodi zbog zdravstvenih razloga, time je prekršio uvjete za puštanje na slobodu te ga je policija privela i odvela u zatvor gdje će morati nastaviti služiti ostatak kazne u trajanju pet godina. Tu je informaciju za Nacional potvrdio i izvor blizak policiji.

„Točno je. Veljko Marić priveden je prije nekoliko dana zbog obiteljskog nasilja. Trenutno se nalazi u zatvoru i prema svemu sudeći, neće tako brzo van budući da je prekršio uvjete za puštanje na slobodu”, rekao je za Nacional visoki izvor iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Nacional je pokušao doći i do Marićeve supruge Marijane, ali je ona bila nedostupna za izjave.

Iako je Veljko Marić zbog činjenice da je prvi hrvatski branitelj uhićen u Srbiji na temelju spornog Zakona o univerzalnoj jurisdikciji, u javnosti gotovo stekao status nacionalnog heroja, a na njegovu slučaju mnogi političari, poput nedavno HSS-ove europarlamentarke Marijane Petir, pokušali su steći političke bodove, upravo je Nacional prvi pisao da Veljko Marić nije „samo” počinitelj ratnog zločina ubojstva 66-godišnjeg civila, već osoba koja je u više navrata bila u ozbiljnim problemima sa zakonom.

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH