“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

VIDEO: Na današnji dan prije 21 godinu Srbi raketirali centar Zagreba i Dječju bolnicu u Klaićevoj

Posted by on svi. 2nd, 2016 and filed under Crna kronika, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

02.05-napad-na-ZagrebNa dan 2. svibnja 1995. godine, točno prije 21 godinu, srpski pobunjenici napali su središte Zagreba raketnim sustavom “Orkan” s kasetnim punjenjem s tzv. “zvončićima” kako bi se osvetili za vojni poraz u operaciji “Bljesak” u zapadnoj Slavoniji, pri čemu je u samome gradskom središtu poginulo sedmero ljudi.

 Bila je to osveta pobunjenih Srba za vojni poraz dan prije u akciji “Bljesak”, što je pred televizijskim kamerama otvoreno priznao njihov tadašnji vođa Milan Martić. U tom napadu, koji je ponovljen i idućeg dana, poginulo je sedmero ljudi, a najmanje 176 ih je ranjeno.

Prve eksplozije u gradu čule su se 2. svibnja u 10,23 sati, kada je nekoliko projektila sa “zvončićima” ispaljeno iz raketnog sustava “Orkan” na zagrebačko gradsko središte u Šoštarićevu ulicu, u blizini križanja Vlaške i Draškovićeve ulice.

IZVORNO

https://www.youtube.com/watch?v=3v0myjft43Q

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH