“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Vrtićanci predstavili Legendu o Picokima predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović

Posted by on velj. 21st, 2016 and filed under KULTURA, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

image-3dfdd47dd0ceb9517ea42b8932870d2325bfc2d6d4fb269ec9bbf690e108e0c4-V-1024x576U spontanoj i razigranoj izvedbi 25-tero mališana Dječjeg vrtića Maslačak jučer je predstavilo Legendu o Picokima i Đurđevac predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović u njezinom Uredu na Pantovčaku. Pjesmom i scenskim pokretom mali su Đurđevčani, sa svojim tetama Marinom Kiš i Katarinom Ružman, ravnateljicom Martinom Repić i zamjenicom gradonačelnika Kristinom Benko Markovica pokazali da se u Gradu Picoka tradicijska baština čuva i promiče od malih nogu. Svojom izvedbom minijaturne Legende vrtićanci su oduševili Predsjednicu u njezinom Uredu.

U sklopu posjeta Uredu predsjednici  zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica službeno je uputila predsjednici poziv za ovogodišnju Picokijadu i scenski prikaz Legende o Picokima. Zamjenica je istaknula kako je Picokijada manifestacija koja se okitila titulom Europske destinacije turističke izvrsnosti u čuvanju nematerijalne kulturne baštine, čija najvažnija priredba Legenda o Picokima ima status nematerijalnog kulturnog dobra Hrvatske, a čitava Picokijada ima dugogodišnju tradiciju.

IZVORNO

 

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH