“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Zašto je Vlada RH financirala SDF i Veljka Đakulu?

Posted by on velj. 23rd, 2016 and filed under KOLUMNE, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Veljko Đakula - djurok.comU svibnju 1992.g. Veljko Đakula postaje predsjednik Oblasnog veća u SAO Krajini, područje Zapadna Slavonija. Na skupštini održanoj u Okučanima Đakula je kazao : « Mi Srbi u Zapadnoj Slavoniji nećemo se smiriti dok ne iziđemo na Dravu. Politika koju provodi HDZ je fašistička politika.»
U međuvremenu Milan Babić i Milan Martić vode političku borbu u Kninu tko će biti upravljati cijelom SAO Krajinom?
Igrom tajnih službi MUP-a Republike Srpske Krajine pod vodstvom Zlatka Mažibrade, šefa odjeljenja SDB-a u Okučanima i suradnika Uprave za bezbednost JNA načelnika organa bezbednosti TO Zapadne Slavonije, kapetana I klase Jurice Šajatovića, dolazi do diskreditacije i političke eliminacije Veljka Đakule.
Đakula kao već dokazani pouzdani prijašnji izvor i suradnik Resora državne bezbednosti MUP-a Srbije traži podršku u Beogradu. Cijelo vrijeme događanja RDB MUP-a Srbije preko suradnika pod pseudonimom Miloš ( ime i prezime poznato autoru teksta ) prati rad Đakule. Od Miloša saznaju kako Đakula nije imao tajnu suradnju i kontakte s hrvatskim službama. Naime Zlatko Mažibrada i Jurica Šajatović namjerno su plasirali lažne informacije o dogovorima Đakule i Tuđmana.
Iako lažno politički diskreditiran Đakula i dalje provodi srpsku politiku uz pomoć šefa za civilne poslove UN-a Fišera. Cilj im je povratak srpskog stanovništva u cijelu Zapadnu Slavoniju, pa od strane SRJ traži financijsku pomoć u iznosu od 1 milijun dolara, što je Panić prihvatio i obećana je spremnost isplate.
Đakula je tijekom boravka na području Zapadne Slavonije koristio kao izvor za prikupljanje podataka o djelovanju hrvatskih vojnih snaga, pa je čak preko Fišera ishodio puštanje na slobodu 43 osobe srpske nacionalnosti koji su se nalazili u zatvoru u Bjelovaru. Također je prikupio i masu podataka među kojima su i « podatci o pripremi hrvatskih vlasti o proglašenju Paraginog HOS-a kao paravojne formacije i kao počinitelja ratnih zločina », te druge razne informacije. Neprestano samoinicijativno izvješćivanje i traženje « daljnih usmerenja » Đakulu stavlja u poziciju sigurnog igrača na srpskoj strani zbog čega mu zaduženi operativac daje instrukciije i savjete izravno iz Beograda. Kako je Đakula sve postavljene zadatke dosljedno provodio predloženo je da ga se još čvršće veže uz rad Resora državne bezbednosti.

Veljko Đakula je sad predsjednik Srpskog demokratskog foruma koji je financirala Vlada Republike Hrvatske na čelu s Zoranom Milanovićem.

Nastavlja se ….

ĐUROK

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH