“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

ZAVRŠILA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA HDZ-a: Brkić napao Karamarka, traži se ostavka šefa HDZ-a?

Posted by on lip. 4th, 2016 and filed under POLITIKA, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

ZAVRSILA-SJEDNICA-PREDSJEDNISTVA-HDZ-a-Brkic-napao-Karamarka-trazi-se-ostavka-sefa-HDZ-a_articleMilijan Brkić je na sastanku predsjedništva HDZ-a tražio od Tomislava Karamarka da snosi odgovornost za aktualnu političku krizu.

Sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice održaose u subotu u 11 sati u Hotelu Panorama.

Nakon Predsjedništva HDZ-a sastao se Središnji odbor HDZ-a. Iako je sastanak bio zakazan za  12 sati, zbog maratonske sjednice predsjedništva koja je trajala gotovo 4 sata sjednica Središnjeg odbora je u tijeku.

Tijek događaja pratite u nastavku: 

16.05 Prema pisanju dijela medija, Milijan Brkić je na sastanku predsjedništva HDZ-a tražio od Tomislava Karamarka da snosi odgovornost za aktualnu političku krizu, a navodno se postavilo i pitanje odgovornosti šefa HDZ-a Tomislava Karamarka.

13.11 Nakon gotovo tri i pol sata završila je sjednica Predsjedništva HDZ-a, sada slijedi  sjednica Središnjeg odbora na kojoj će se raspravljati o rješavanju političke krize.

14.42 Nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a,  u podne je trebala početi i sjednica Središnjeg odbora HDZ-a, ali na Predsjedništvu je u tijeku žustra rasprava o stanju u državi i. Nakon završetka sastanka očekuje se obraćamje Tomislava Karamarka.

13.18  Na Predsjedništvu je odlučeno da će glavni tajnik HDZ-a biti Domagoj Ivan Milošević. Za političkoga tajnika odabran je Domagoj Maroević, a međunarodni tajnik ostaje Miro Kovač, prenosi dnevno.hr.

10.55 “Najvjerojatnije će HDZ u Saboru zatražiti opoziv Tihomira Oreškovića, kazao je potpredsjednik te stranke  Oleg Butković za N1.

“To će se dogoditi u slučaju da Orešković ne posluša preporuku i zahtjev Tomislava Karamarka i ne podnese ostavku. Nakon svih poteza koji su se dogodili, HDZ, kao najveća stranka u zemlji, ne može dopustiti da se događaju ovako iracionalne stvari”, kazao je Butković i objasnio da će, ukoliko Orešković sam ne odstupi, HDZ pokrenuti postupak izglasavanja povjerenja premijeru u Saboru

Nije odbio mogućnost daljnje suradnje s Mostom te kazao da je u politici sve moguće. Ipak, sumnja u opstanak aktualne Vlade.

Darko Milinović na ulazu u Panoramu novinarima je rekao da će HDZ zauzeti ‘pobjedničku taktiku’. Na pitanje kako će se stranka izvući iz ove situacije, za 24sata je kazao: “Pobjednički”.

Željko Reiner nije imao komentara, kao ni šef HDZ-a Karamarko koji je novinare izbjegao ušavši u hotel na drugi ulaz.

Podsjetimo, premijer Orešković u petak je sazvao konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na trenutne trzavice u Vladi i zatražio  od dvojice potpredsjednika, Karamarka i Petrova da napuste Vladu.

Nakon toga oglasio se Božo Petrov i kazao da Most ne odustaje od svojega zahtjeva te da i dalje zahtijevaju da šef HDZ-a Tomislav Karamarko  odstupi.

Karamarko je na svojoj konferenciji za medije održanoj u petak nešto prije 18 sati izjavio da ne namjerava odstupiti te da ni Orešković ni Most više ne uživaju povjerenje HDZ-a. Pozvao  je  Oreškovića da odstupi s premijerske funkcije.

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH