“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

ŽELJKO LACKOVIĆ O UVOZNIČKOM LOBIJU

Posted by on pro. 4th, 2016 and filed under GOSPODARSTVO, POLITIKA, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Željko Lackovič - Đurđevac newsSVI MEDIJI O SIGURNOSTI HRANE U SLUŽBI UVOZNIČKIH LOBIJA
Zaista nismo normalna država – napravili konferenciju o tome kako je samo 2% kontrolirane hrane neispravno i da treba samo bolje ili duže kuhati ili ispeći i TO je TO !

Ni riječi Mediji ne govore o tome da bazu prehrane u dječjim vrtićima, školama, studentskim menzama, umirovljeničkim domovima, kao i na svakom stolu treba činiti Zdrava hrana kao temelj zdravlja svakog čovjeka, a ne zdravstveno ispravna hrana koju možemo i smijemo samo povremeno konzumirati!
Danas se kroz javnu nabavu po najnižoj cijeni i izvan trgovačkih centara u škole i vrtiće uvodi hrana koja nije zdravstveno neispravna, ali zbog koje nada djeca imaju probleme s pretilošću, učestalijim dijabetesom, reproduktivnim problemima i sve većom pojavom zloćudnih bolesti!
O tome ni riječi niti u medijima, niti se oglašava Min zdravlja koji je nadležan za ovaj vid sigurnosti hrane!
Agencija za hranu ne provodi kemijsku analizu hrane, tj oksidaciju stanica i hidrolizu masti, pa se zato i nalaze velike količine mesa kojemu je istekao tok trajanja a nije uništeno. Ono ide na preradu i postaje jeger, a kada njemu izađe rok trajanja tada se preradi u neku kobasicu. Mikrobiološka analiza utvrdi da je sve ok, ali u EU za to zatvaraju i proizvodnju i prodavača i to se tamo ne radi jer postoji kemijska analiza hrane koja utvrdi kvalitetu sirovine i starost meda neovisno kako je bilo dobro smrznuto!!

Tako naša poljoprivredna proizvodnja propada jer se ne traži zdravo i svježe što mogu isporučiti samo domaći proizvođači, a djeca i mladi pretvaraju u nove bolesnike koje ćemo liječiti stranim uvoznim lijekovima!

Nakon što sam upozorio na ovaj problem tijekom stanke u Saboru, za srijedu u 13,30 h sazvan je Odbor za poljoprivredu i Odbor za zdravstvo na kojem ću gostovati kao promatrač i postaviti ova i druga pitanja, te s odgovorima upoznati javnost jer mediji sigurno neće !

IZVORNO

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH