“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Željko Lacković postavio jedan vrući uvjet Vladi, čeka se odgovor

Posted by on svi. 9th, 2017 and filed under POLITIKA, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Iako su na prošlotjednom glasovanju o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću, a potom i izboru Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora, HDZ i Andrej Plenković mogli računati na glas zastupnika Željka Lackovića, on je za svoju daljnju podršku postavio jedan ‘vrući’ uvjet.

Naime, nezavisni zastupnik Lacković, koji u Saboru sjedi kao zamjena Milanu Bandiću, neće podržati nova četiri ministra u Plenkovićevoj Vladi (umjesto četvorice razriješenih ministara iz Mosta) ako Vlada ne zamrzne vlasničke udjele Ivice Todorića u Agrokoru kroz uredbu koju bi se uvrstilo u lex Agrokor, piše N1.

Lacković je taj zahtjev službeno poslao 2. svibnja predstojniku Ureda premijera Davoru Božinoviću, a odgovor očekuje do kraja ovog tjedna. Od glavnog tajnika HDZ-a i novog predsjednika Sabora Jandrokovića dobio je obećanje da će se Vlada očitovati o njegovu prijedlogu.

”Očekujem odgovor do kraja tjedna. Ako se ne zamrzne Todorićeva imovina u Agrokoru, onda će se lex Agrokor pretvoriti u lex Todorić. Opravdano je spašavati radna mjesta i gospodarski sustav, ali se mora znati čije je vlasništvo. Što ako se sve kompanije regenerira i sve spasi? Čija će onda biti tvrtka? Todorićeva”, kazao je Lacković za tportal.

Lacković smatra da nema nikakve zapreke tomu da Todorić proda vlasničke udjele ili da ih preuzme neki rizični fond, ako ih je ovaj davao u zalog, te da stoga treba spriječiti takvu trgovinu. On predlaže da vladin povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak mora dati suglasnost na svaku transakciju koja bi bila veća od jedan posto vlasničkog udjela na dnevnoj bazi u svakoj tvrtki koncerna. S druge strane, zahtjeve za blokiranjem Todorićeve privatne imovine Lacković smatra običnim populizmom.

Izvorno

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH