“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Željko Lacković u pohodu na Hrvatski sabor

Posted by on ruj. 9th, 2015 and filed under IZBORI, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Željko Lackocić - djurok.comPojedini krajevi Lijepe Naše uspješno su se oduprli ideološkim strankama i njihovim blokovima upravo shvaćanjem značenja politike za razvoj pojedine regije. Slavonija i Istra danas ne lome ideološka koplja i ne stavljaju na kocku svoj razvoj slijepim priklanjanjem uz ideologije – istaknuo je Lacković.

Ono o čemu se već neko vrijeme nagađalo, sada je dobilo i svoju službenu potvrdu. Nezavisni gradonačelnik Đurđevca i predsjednik Nezavisnog kluba u koprivničko-križevačkoj Županijskoj skupštini Željko Lacković izlazi na parlamentarne izbore. Svoju ambiciju sudjelovanja na parlamentarnim izborima istaknuo je u priopćenju za javnost pod nazivom Nezavisna Podravina.

“Građani koji su u svojim sredinama imali kvalitetne nezavisne kandidate na lokalnim izborima vrlo jasno su pokazali put kojim je moguće krenuti prema izlasku iz sadašnje neodržive situacije i začaranog kruga izmjenjivanja vlasti između dva ideološka bloka, koji se, usput rečeno, i same ideologije kao i građana sjete samo u vrijeme izbora”, rekao je Lacković i nastavio:

“Jednako je moguće uspješno rješavati probleme na državnoj, kao i na lokalnoj razini, samo je potrebno odlučnosti i poštenja. Sada je očito da Vlada nije imala hrabrosti povući odlučne poteze kojima bi rasteretila proračun i započela ozbiljni gospodarski oporavak, a isti je problem vidljiv u političkom govoru onih koji bi trebali biti alternativa vlasti, tako da promjene mogu donijeti samo nove političke opcije i novi ljudi koji ne žive od politike i nisu ovisni prihodom o politici”.

Dodao je kako je očiti trend u cijeloj Hrvatskoj da se pojavljuju neovisni pojedinci koji ulaze u političku utakmicu spremni na sve neugodnosti koje donosi takva odluka po osobni, obiteljski i poslovni život.

“Pojedini krajevi Lijepe Naše uspješno su se oduprli ideološkim strankama i njihovim blokovima upravo shvaćanjem značenja politike za razvoj pojedine regije. Slavonija i Istra danas ne lome ideološka koplja i ne stavljaju na kocku svoj razvoj slijepim priklanjanjem uz ideologije”, istaknuo je, među ostalim, Lacković.

“Podravina u 25 godina jedan metar nove ceste nije dobila, a svaka vlada priča o Podravskom ipsilonu do Koprivnice. Podravska magistrala bila je spas u vrijeme rata, a do lani je imala veći prosječni dnevni promet nego autocesta do Splita. Ali o gradnji dugo planirane nove Podravske magistrale nitko niti ne govori. Podravina je energetski najbogatija regija u Hrvatskoj, kod nas se proizvode rudna bogatstva, a iz dobiti puni državni proračun. INA je prodana, ali novac nije vraćen tamo gdje je stvaran radom generacija, ne spominje se više ni gradnja hidrocentrala, niti se ovdje više proizvodi hrana, a ne da se stvara vrhunska poljoprivreda. U Mađarskoj se preko Drave navodnjava kukuruz, a kod nas suša voćnjake kosi. Lijepa naša Podravina uskoro će biti i prometno izolirana.”, nezadovoljan je on.

Na kraju je naglasio da u Hrvatskom saboru o pravim problemima našeg kraja treba odlučno govoriti i za nas otvarati životne teme, jer u protivnom, kaže, ništa do puste Podravine u budućnosti ne možemo očekivati.

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH