“”

“Zakaj nam vele Picoki ...”

Znao je premijer što radi! Sve je mjesecima unaprijed isplanirao! Evo što će se sada dogoditi

Posted by on tra. 27th, 2017 and filed under POLITIKA, VIJESTI. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Plenković je štreber, ne bi on krenuo u ovakvu akciju bez dobro razrađenog plana i programa. Pozadina je osigurana.

 Nakon što je premijer Andrej Plenković razriješio s dužnosti tri Mostova ministra, i na konferenciji neizravno potvrdio raspad koalicije s Mostom, javnost se pita je li premijer lud ili zbilja zna što radi.Kamen spoticanja nedvojbeno jest ministar Zdravko Marić kroz čiju zaštitu Plenković Mostovcima među ostalim daje do znanja da s njim neće moći igrati ucjenjivačku igru kakvu su igrali s njegovim prethodnikom Karamarkom.

>>>Predivna romanca Pusićke i Plenkovićke

No, nije šef hadezea naivac niti bi se u ovu bitku upustio da karte nije ranije posložio. Parlamentarni prijevremeni izbori, naglasio je Plenković ne dolaze u obzir, iako je i ako dođe do njih (a siguran je da neće) na njih spreman, stoga – slijedi nam preslagivanje većine u Saboru.

Teren za ovaj plan pripreman je mjesecima ranije. Nije tajna da je šef HDZ-a prije ulaska u tu stranku usko surađivao s počasnom predsjednicom HNS-a Vesnom Pusić s kojom se u veljači sastao u tajnosti. Već tada počelo se spekulirati o izbacivanju Mosta iz Vlade u koju bi ušao Vrdoljakov HNS. Šef HNS-a odbacio je tu mogućnost odmah danas nakon vijesti o razriješenju Mostovih ministara, ali je ustvrdio kako bi bio spreman sudjelovati u razgovorima oko moguće vlade nacionalnog jedinstva.

Time nam potvrđuje da ova priča  nije nemoguća jer HNS i SDP u sve su nestabilnijim odnosima, a paralelno s time Bernardić partiju vodi u propast te sve veći dio lijevo orijentirane javnosti kao svojeg lidera razaznaje Vrdoljaka koji je ionako kroz karijeru dokazao i pokazao da mu se za poziciju nije teško transformirati. U jeku velike krize s Agrokorom Vrdoljak je Plenkoviću umjesto napada ponudio suradnju, što je razbjesnilo sdpovce koji su osnivali vlastite krizne stožere očekujući da će im se Vrdoljak kao partner prikopčati. Premda je SDP u Zagrebu bio primoran podržati Mrak Taritaš fotelje još nisu preraspodjelili do kraja pa se i u tom smjeru mogu očekivati trzavice. A kako HNS bez SDP-a zapravo ne može ništa tako i HDZ bez Mosta ne može govoriti o saborskoj većini. Lak je HNS plijen za premijera pa je itekako moguće da je dogovor o suradnji postignut a sa šefom HNS-a lako će se dogovoriti kako za fotelje u Vladi tako i za fotelje u državnim firmama jer HNS je ionako mala stranka za velike karijere- u javnim poduzećima.

IZVORNO: Dnevno.hr

SLUŠAJTE BRANITELJSKI RADIO RH